Mylogenics


Wat is Mylogenics?

“Mylogenics is een unieke revalidatie & behandelmethode voor alle soorten blessures.” - BY OVERLOAD WORLDWIDE

De Mylogenics™ methodiek heeft als doel Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is samengesteld op basis van een combinatie van de meest doeltreffende elementen en technieken uit diverse behandelmethoden. Binnen deze methodiek worden de meest succesvolle en effectieve technieken van verschillende myofasciale benaderingen gecombineerd, waaronder Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts, en meer.

Dit leidt tot een uiterst efficiënte benadering en doeltreffende behandeling van diverse specifieke problemen bij elke patiënt. Dankzij deze unieke aanpak worden opmerkelijke resultaten behaald.

Een Mylogenics Practitioner identificeert binnen enkele minuten de zwakke schakels in het spier- en zenuwstelsel van de cliënt. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatietesten, verkrijgt de Mylogenics Practitioner een nauwkeurig inzicht in de functie van de cliënt.

Met behulp van de Mylogenics™ behandelmethode worden zwakke schakels direct versterkt, wordt er een gericht trainingsprogramma opgesteld, en indien nodig wordt het herstel ondersteund met de juiste voeding en supplementen. Het uiteindelijke doel van Mylogenics™ is het herstel van de lichaamsfuncties, zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal kan functioneren.

 

Hoe ontstaan (overbelasting-) blessures en chronische pijnen?

Wanneer spieren (en andere weefsels) overbelast raken, ondergaan ze drie belangrijke veranderingen:

  1. Acuut: Dit kan optreden bij verrekkingen, scheuren, kneuzingen, enz.
  2. Chronische microtrauma: Dit zijn langdurige, kleine beschadigingen.
  3. Hypoxie: Dit duidt op een gebrek aan zuurstof.

Deze factoren kunnen leiden tot de vorming van verklevingen in het lichaam. Verklevingen zorgen ervoor dat verschillende weefsels, die normaal gesproken vrij zouden moeten kunnen bewegen, aan elkaar plakken, wat leidt tot pijn en ongemak. Als het aantal en de omvang van deze verklevingen toenemen, worden spieren zwakker en korter, kunnen peesontstekingen ontstaan en kunnen zenuwen bekneld raken. Dit kan leiden tot verminderde mobiliteit, krachtverlies en pijn. In geval van zenuwinklemming kan de patiënt tintelingen, gevoelloosheid en/of spierzwakte ervaren.

In tegenstelling tot veel andere behandelmethode richt de Mylogenics™ methode zich ook op het optimaliseren van het neurologische systeem. Bij andere behandelingen wordt een disfunctie in het neurologische systeem vaak over het hoofd gezien of niet erkend, en dit gebeurt in 80% van de gevallen. Mylogenics™ maakt gebruik van verschillende technieken om het neurologische systeem te verbeteren, wat kan leiden tot onmiddellijke verlichting van pijn en indrukwekkende toename van kracht.